sila tinggalkan link anda disini..10q :)))

Tuesday, December 27, 2011

heELs

hye peeps!!
xtau nape aku tetibe nk cite pasal heels arini..aku xla pakar pasal kasut2 ni cuma kalo tgk org pakai heels yg tahap tertinggi gile tu rase mcm nk ckp kt dia WOWW!! terernye kamu pakai heels ni...kalo aku x larat nk pakai kasut tinggi2 sbb sakit kaki..cuma kalo keadaan yg menyuruh berbuat demikian baru lah pakai contoh mcm g keje..kalo pakai pun, 15minit yg pertama aku da cari jalan mcm mane nk bukak kasut ni...huh!!

heels ni ade mcm2 jenis mcm wegde, cone, stiletto, ape lg ntah..ade byk..sbnrnye pakai heels ni bknnye elok sbb dia xde traction..kate lecturer aku la.. 0 nisbah 0 (0:0) maknenye mmg xde traction la tu kn..menipu!! kalo xde traction da lma sume org pakai heels jatuh, kalo jatuh pun mgkn tersalah langkah la kot..hahaha..


ok yg ni chunky heels dia punya tumit tu tebal skit drpd stiletto



ok yg ni baru stiletto..dr ats sampai kebawah tajam je dia punye tumit kn??yg ni i pun gerun nk pakai..buatnye tersadung agak malu di situ nnti..lain la kalo da biase kn..

stiletto ni popularity dia undiminished even dia la plg bahaya..stiletto heel ni bole merosakkn carpet n floor in fact kalo pakai kt tanah lembut akn tenggelam n menyebabkn rumput rosak..

ok next!


ok yg ni spool..dia kdg2 aku tgk lebih kurang mcm cone tp ade lain skit la sbb in the middle dia kalo kite tgk dia narrow skit kn..







ni fav aku..wedge heels..sbb kalo pakai rase selesa skit dr yg lain..kaki pun x sakit sgt la..ok yg ni je la aku leh share..ade byk lg sbnrnye..



tp sebenarnye pakai heels ni mmg x elok..bole menyebabkn masalah tulang dan otot kalo terlebih pakai sbb nye mase kite pakai heels ni berat bdn kite akn redistributed, bila da redistributed sume berat bdn kte akn forced on the balls of our feet yg akn menyebabkn pinching pain..kalo kite terlalu memaksa kaki kite utk pakai gak even da rse sakit akn menyebabkn sakit yg lg worst..


Tp kenapa masih ramai lagi wanita tetap memakai heels???ting!! sbb sukeee..hehe..sbb aku sndri pun suke...tp nk lg selesa pakai yg flat la lgi terbaekk...


UK shoes designer iaitu TerryDehavilland pernah berkata "people say they're bad for the feet but they're good for the mind" Whats more important?" jadi??fikir2kanlah mane yg terbaik.. Peace!!


Tp pada aku senang je..kalo nk pakai heels kene ade trick2 dia..jalan g mane2 bwk kasut lebih dlm beg kn senang agak2 da rse sakit tukar la kn..itu le gunenye kalo aku bejalan suke bwk handbag beso2..sume benda bleh masuk..bwk la kasut yg selesa mcm ballet flats tu ke atau susah sgt selipar jamban je udah k..




ok




E.N.D



notakukukaki *mesti esk pagi mata wa rabak kt opis sbb da kul 2 pagi x tdo2 lg..* needs a cup of nescafe plez..omma!!


Wednesday, December 21, 2011

BeGiNiLaH...

sekarang ni aku buat macam ni je...x heran pun!! :P


Emosi Membutakn Mata..






Memekakkan Telinga




huh!! bese la skrg da jd penganggur ni..bila aku tlg mak aku kt kdai..pakcik2 kt c2 sume nk menyibuk pasal hidup aku..asyik tnya pasal keje je..."mintak keje kt mane??company ape??owh x bgs2..gaji brape??position ape??asl x mntk keje lg??btpe blaja tinggi2??bknnye ade keje skrg?keje skrg susah nk cr penat je blajo tinggi2..." mcm tu la soalan yg aku slalu nk kene jwb...kdg2 rimas..sabar je la makcik...sekarang ni aku hanya mendiamkn diri n buat2 x dgr je bile org tnya..huhu..*malas nk Layan mulut Longkang ni* kalo layan buat sakit hati je..


so aku baru je blik dr kl smlm sbb ade interview..chances utk dpt tu xde la gamaknye ye..hahaha..pada aku skrg ade rezeki ade la..korg nk kata ape kata la..wekk :P

Monday, December 12, 2011

mE LiKe This!!


hye peeps!! mish tis!! am BACK!!! hehehehe..punye la lma x menulis kt cni plg last mase puasa..hahaha..pasni bleh la update slalu sbb da free n da jadi penganggur terhormat...wweeeeeeeeeee...(free la sgt)..tp x tau la ape penyakit skrg jgn kate nk update blog nk bukak lappy pun malas!! haish!! nk mengarut kt twitter pun da jarang..fb lg la da boring..start dari final sem sampai la skrg trus da mls nk update sume2 ni..so skrg aku da ade kt umah..nk kate buang mase tu tidak la..byk muhasabah diri je..hahaha...




actually dats nothing much to story about..sbb duk umah je kn..rutin harian pun buat benda yg sma je..skrg pun duk umah sume serba x kene..risau pasal keje..aigoo aigoo..biyane omma (tetibe je)...btw sblm nk tdo ni nk tnya ade x sesape jumpe dis guy kt bawah ni..kalo ade drop by k..hahahaha..








ok







cEkIsdout







opps sori..sbnrnye intern baru2 ni aku ade jmpe dgn geng2 incik keli..xtau nk ckp mcm mane but d most important thing dorg ni sume TERBAEEKKK...sy syg kamu semua...hehehehe....


ok









E.N.D.

Thursday, August 18, 2011

FiNAL eXAm



salam ramadhan..hehe..mood puasa lg kn??raya belum lg..hehe..ok skrg da start final exam..so aku tgh gigih study...*gigihlasangat* nk bg tau tu je...wish me luck ye..love u..:)










ok



E.N.D.

Wednesday, August 10, 2011

wOrdleSs WedNesDaY #1









E.N.D





selamat malam MalaySiA

Wednesday, August 3, 2011

hari ni adalah harinye....

waaaa....rsenye x terlambat lg nk wish selamat berpuasa kepada semua umat islam di seluruh dunia..hari ni la aku kene defend thesis aku..jam 9.50 until 10.35 pergh lama gile weh..da la aku jd person in charge utk session arini..da mcm org gile kene cari lappy ngn lcd..selamat ade kwn2 yg sgt baik..haha..msti la smarties aka tedi bear kesayangan aku yg tolong sume2 td..angkt sume bnda..smpai borg evaluation aku pun dia isikn..sbb aku da gelabah sbb aku org yg ke dua nk kene present..skrg ni masih lg dkt bilik AB sbb aku tggu giliran smarties nk defend dia punye thesis lak..


jgn ckp la..panel ni tnya mcm2 kot..smpai reference aku pun dia cek..haish!! tp alhamdulilah..syukur gile aku da lepas..aku tgh risau utk smarties ni..lg sikit dia punye turn..aku harap kteorg punye thesis fully accepted...insyaallah....yg penting da rse lega skrg..sbb bnda ni la tetiap ari menghantui hidup aku sampai nk tdo pun x lena..!! cuma tggl a few asgmt to go n another 2 prsentation.....n then baru final exam....waaa...menghitung hari utk balik kampung lak pasni..yg penting hari ni aku nk mention pasal aku da lega je..hehe..n hati aku bebunga2 mcm gmbar kt bawah ni hehehehe...sbb rse da lepas ni rse bahagia gile da mcm org becinta tau x!! haha..






ok



E.N.D

Tuesday, July 19, 2011

sEmaKin HaRi sEmAKiN sAYanG

semakin dekat harinya saya semakin berdebar..
..tik tok tik tok..




......sekian.....




ok


E.N.D

Saturday, July 9, 2011

tUtUP mULuT hAnG!!


my love is like an allergy
it made cry slightly
my love is like an allergy
i used to be calm but u made me crazy
being cool is not everything
being handsome is not everything :P
im sensitive..im sensitive...:)


ok! xde kene mengene langsung dgn ayat kt atas..sbnarnye sy mengalami repetitive stress injuries...erkk!! haha
carpal tunnel syndrom pun ye kot sbb byk sgt nk kene key in data..
ok layan je lagu bf i yg cantik ni..huhu...kdg2 dlm sehari lbh 10kali dgr lagu ni..tu la namanye tanda2 nk sawan aku ni...








ok


E.N.D

Sunday, June 12, 2011

Survey: Please Help Us to Answer

Part1 :




Part 2


Part 3


Part 4:



Thank you for your participation.

Saturday, June 11, 2011

Questionnaire oh Questionnaire



Haiii…long time no see…:b

Lama da x update blog ni smpai diperli sbg PEMALAS oleh incik keli :P hehe..mmg pun..


Lately mmg sgt bz..bkn buat2 bz….yela clas dr pagi smpai mlm..pastu keje lak selagi x berbakul2 bkn la keje namanye…semalam baru start nk collect data..org lain sume dapat da feedback..aku je tekapai2 lagi baru nk collect data ni sbb supervisor aku baru bagi ari isnin, ari jumaat je yg xde clas so aritu je yg bole pg distributed questionnaire..rase nk pengsan+menangis+penat+meyampah+ sume ade la….


Baru la aku tau nk collect data ni sbnrnye bukannye senang…rase nk BUNUH DIRI pun ade kalo kite datang kt company tu org layan kte macam SAMPAH…serius aku sedih sgt mase tu….sebab aku cakap ngn dorg elok2 siap susun ayat lagi nk ckp ape..lagi pun bknnye aku paksa nk bunuh ke nk ikat kt pokok ke kalo korg x jwb questionnaire aku kn!!!


muka penat yg teramat ni..:P


kalo korg xnk jwb pun questionnaire yg org bagi kt korg aku mintak sgt2, tolong la tolak dgn baik…beradab la sikit bila bercakap…tak kira la kita bangsa ape..masa kita kecik2 dulu mesti mak bapak kite ajar kita cakap sopan santun ngn orang lain even kat sekolah……..




dapat kt company yg ok layan best punye..








Next week pas clas ari selasa je trus gerak ke kl lak nk g ke kilang2 kt shah alam sbb aku nye target, manufacturing company and respondent lak daripada top manager atau pun middle manager tu yg susah skit nk collect data..kalo sume level pekerja senang sikit….yg penting harap2 dorg terima la n nk la jwb..lg pun aku bg mase 1-2 miggu utk dorg jwb….xde la kejam sgt sampai nk dan2 tu gak kn….

ok



E.N.D


P/S Kalo org mintak tolong ngn korg kalo boleh tolong la melainkan kalo da x boleh sgt2 tu xpe la….sbnarnye kalo kite permudahkn keje org lain insyaallah tuhan tu akn permudahkn keje kite satu hari nnti…..




Tuesday, May 17, 2011

back 2 skul..

errkkk!! da dkt 2 mggu kt muadzam..so mcm biase bila da sampai sini msti sebuk skit..xdpt nk blog walking sgt..lagi pun tis is my final sem..hv to focus on everthg bcos am not a genius hahaha...jadual 4 tis mcm %$#*&^ hehe..clas pg sampai mlm rase nk tegeliat otak pun ade..tp apakn daya..alaa..xpe la..lg skit je pastu xde clas2 da..sem ni sgt pendek only have 14 weeks n thre is no mid term break n revision week!! fuhh!! xde revision week mmg sakit...



pusingkn lappy atau pc anda 360 darjah kalo nk tgk..:P


skrg ni pun tgh bz ngn thesis paper..adoiii..penat la..byk benda x setel lg..nk internship pun aku xtau kt mane pasni...questionnaire x siap lg..bkn x siap tp da dkt sebulan x dpt apporve lg ngn supervisor..saba je la...ok la xdpt nk cite dgn penuh emosi hehehe..cukup2 la ye..ok sebenarnye pic2 yg aku letak ni xde kene mengena pun ngn n3 ni..sj je suke2...:P



hahaha..nk gelak tgk pic ni..teka sape ni??hehehe..


ok



*bukan kemahuan fikiran*




E.N.D

Tuesday, May 3, 2011

aNAk aNgKaT

ahaks!! arini cam bese solat maghrib jemaah ngn family aku..kami buat selalu solat jemaah ni paling kuat pun dlm seminggu tu akan buat 2 kali...paling x kuat x buat langsung maknanye solat sendri2 je la..sebab masing2 bz in da house..patutnye tu bkn alasan ye kwn2..solat jemaah ni sangat bagus k..dapat menghilangkan stress n letih sbb caj2 postive n negative yg kene kt bahu sesama kite masa jemaah n pahala pun berganda berbanding solat sorg2..ade byk lagi sbnrnye msti korg pun da tau..lagi ramai lg best...




gambar hiasan semata2



bile adik2 aku da balik ni lagi byk la halnye...lagi ramai lg byk maen..haha..bile bapak aku da bising baru sume senyap..hehehe..bese le kalo da ramai..bile abis je solat time nk salam tetibe adik aku ckp "x bole salam kak jue batal air wuduk kami..pastu aku tekejut la asl batal wuduk la.."yela kak jue kn anak angkat" perghh!! aku rase nk tarek je rambut dorg..hurmm..mak aku pun senyum je..agaknye betul la kot aku anak angkt..da byk kali da dorg kate aku anak angkt ni..haish!! da la aku x bape sehat ni da dekat seminggu demam ni x ok2 bila da sakit ni kalo org cakap sikit mula la hati ni tersentuh..eleh!! hehehe..mengada je kn..





ok








E.N.D



Saturday, April 30, 2011

Mr. TaXi

im so fast.....


ehsan incik google


ni utk sume pemandu teksi kt luar sana..hahaha..
saje..sbb aku pun kerap gak naik teksi..
hehehe..enjoy ya....

supersonic hypertonic..ahaks!!
love tis song..











ok





E.N.D

Tuesday, April 26, 2011

HA LAM ALIF LAM



halal adalah salah satu drpd hukum islam..halal ni sama ade melalui perbuatan benda atau apa sahaja yg dibolehkn dalam islam..contohnye..nk contoh jugak ke??ok contohnye macam cara berpakaian,mkn makanan haiwan yg disembelih dgn nama Allah, berjalan, belajar, tidur dan sebagainye ade byk lg..tp yg nk di tekankan dekat sini pasal pemakanan..


kalo tgk org2 sekarang kurang ambik berat pasal makanan halal haram ni..sume main bedal je x cek pun benda tu btl2 halal ke x...padahal sepatutnye bnda2 mcm ni kene ambil berat..bkn je berdosa besar mkn makanan haram ni tp merangkumi semua aspek kehidupan kita..xtau ke makan makanan haram ni boleh buat hati jadi gelap...tp kdang2 benda ni mmg kite x bape nk perasan so kene hati2 n berjaga2 la ye...:)


ok pic yg kt bawah ni halal certification bodies yg di iktiraf oleh JAKIM...nk tau lagi detail n nak nampak image lagi besau click disini ... so daripada sini kite boleh kenal pasti produk import yg ade kt pasaran skrg sama ada halal atau x melalui logo halal yg di iktiraf JAKIM.. apa yg aku terbaca kt JAKIM, JAKIM hanya akan menamakan syarikat yg mendapat sijil halal dan tidak akan mendedahkan produk yg tidak halal..so kene pandai2 sendiri la ye...kalo x caye bukak website www.halal.gov


ok





cEkiDiSout



nk tau best lg Click sini..korg boleh cek status halal produk based on code yg dorg letak..kene tgk btl2 sebab E code tu ade 2 satu lemak babi n satu lg lemak sayuran..susah sgt korg print je code tu tiap2 kali nk beli barang cek je kt situ itu pun yg mane barang tu korg rse was2 la..kalo nk cek sume pun bole gak tp sgt byk la..hehehehe...




ok





E.N.D

Sunday, April 24, 2011

means a lot...

walaupun wanita itu mencintai lelaki itu... tetapi dia yakin lelaki itu bukan utk dirinya tetapi utk wanita yg sedia lama menunggunya..... dan wanita itu merasa tidak adil utk lelaki itu mencintai dirinya kerana ada wanita lain yg lebih memerlukan cintanya...


Penakut-Yuna


Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku



ok


E.N.D

Wednesday, April 20, 2011

Ucapkanlah Untuk Keampunan...

ehsan incik google


nk tau x??tp msti ramai yg da tau..tp nk bg tau gak....ok mcm ni...kalo kite mengucapkn kalimah 'amin' setelah selesai membaca Al-Fatihah di dlm solat sama ada bersendirian atau jemaah hukumnye adalah sunat..n bukan itu je..mrk yg ucapkn 'amin' juge akn mendapat keampunan drpd Allah s.w.t. Bagi yg berjemaah disunatkn bg mereka utk mengucapkn amin bersamaan dgn imam, tdk terdahulu atau terkebelakng..

dari Abu Hurairah, Rasullal s.a.w. bersabda, bila imam mengatakan:

غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ

maka bacalah amin, kerana sesiapa yg bersamaan bacaannya dgn bacaan malaikat, diampuni dosanya yg lalu...Hadis riwayat Bukhari...



ok




E.N.D.

Saturday, April 16, 2011

Mandi Bunga Amalan atau Sains??




sbnrye kn kalo korg pernah terbace la mase zaman kegemilangn kerajaan islam bani umaiyyah, andalus, hospital islam adalah yg pertama mengamalkn terapi wangian.seluruh hospital termasuk wad dipenuhi dengan haruman bunga ros sbg ganti bau ubat-ubatan....


pakar2 kajian sbnrnye mempunyai pendapat sendri mengenai mandi bunga..mandi dgn kelopak bunga ros adalah penawar yg paling sempurna utk sesape yg ade masalah saraf..erkk!! amalan ni sbnrnye bole menghilangkn kebimbangn,mengembalikn keanjalan kulit,awet muda dan menghaluskn kulit...


ok sbnrnye bnda ni serupa mcm mandi bunga yg diamalkn oleh org melayu utk menaikkan seri wajah dan awet muda ..mandi bunga tu sndri da ckup sume khasiatnye so xpyh la nk jampi2 serapah mengarut sume tu..kalo kite blaja sains dulu rahsia tu sume di pggl aura, gelombang atau tenaga yg ade pad bunga ros yg diperangkap oleh air..byk khasiat bunga ros ni kalo korg nk tau..so gelombang tu la sbnrnye yg mengharmonikn tubuh melalui kulit yg menjadi antena utk menyampaikn maklumat pada saraf, kelenjar n otak..ting!! so xpyh tkt la mndi bunga kerana ia merupakan rawatan semula jd...

Thursday, April 14, 2011

Men Are Impossible to Please

sori le..letak pic heechul lak..hehehe..kiut la awk ni..<3


if he calls u and ur phone is off, he thinks u r cheating..then he sends a sms saying "don't tell me the baterry story coz i know that line"

if u treat him nicely, he says u r TOO IN LOVE, moving too fast;
if u don't , he says u r PROUD.

if u DRESS NICELY, he says u r trying to LURE other men,
if u don't he says u r RURAL.

if u ARGUE with him, he says u r STUBBORN, too manly;
if u keep QUIET, he says u have no BRAINS, a walkover;

if u SMARTER than him, u r a SHOW OFF;
if he SMARTER than u, he is GREAT.

if dun LOVE him, he tries to POSSESS u;
if u LOVE him , he takes u FOR GRANTED (very true huh?)

if u dun MAKE LOVE to him, he says u DON'T LOVE him,
if u DO, he says u r CHEAP

if u tell him ur PROBLEMS, he says u r TROUBLE;
i u dun, he says u DON'T TRUST him

if u SCOLD at him, he says u r treating him like a CHILD;
if he SCOLD u, it is because he CARES for u (phuliiizzzz)

if u BREAK ur PROMISE, u cannot be TRUSTED;
if he BREAKS his, it is circumstnaces beyond his CONTROL (yeah!! rite!!)

if u SMOKE, u r BAD girl,
if he SMOKE, he is GENTLEMEN.

if u do WELL in ur career, its LUCK;
if he does WELL, its definitely BRAINS. (luck???)

if u HURT him, u r CRUEL;
if he HURTS u, he says u r too SENSITIVE!!

how we supposed to get right????

if u tell this to guys, they will swear that it's not true....but if u dun, they say u r selfish...

the moral of the story is tell this to guys out there anyway....tell it to girls also, make them feel good, coz its freaking damn very true!!!!



hahahaHA... sbnrye aku dpt benda ni smlm dari dr.ismadi..dia anta sms hehehe
THANX BABE....LOVE YA.. <3





ok




E.N.D.

Wednesday, April 13, 2011

10 annyoying ThinGs :p

phewww!!! kalo nk tau kt umah ni aku selalu je sparring ngn adik2 aku..maklum la aku the only daughter left so slalu je kene buli2 ngn dorg..abis tu xkn nk diam diri je kn!! huhu..10 sebab nape aku selalu sparring ngn dorg kt umah ni...ting!!


ehsan incik google..hehe


1. liat bgn pagi.
yg ni aku mmg pantang kalo aku kejut dorg xnk bgn..rase nk angkt katil pastu nk terbalik kan


2. tdo ats katil aku.
ni lg la bole membuatkn aku angin 1 bdn..aku x boleh kalo dorg tdo atas katil aku gerenti pastu aku tukar cadar..kalo dorg tdo ats katil aku pastu bdn aku msti naik gatal2..siyes x tpu..bkn aku sj2 buat tp ni btl2 sbb kulit aku jenis x tahan..


3.lepas mkn xnk cuci pinggan n cawan
dorg mmg dasar pemalas tahap tertinggi!!



4. suke pakai t-shirt aku..
hahaha..ni xpe la...tp kdg bengang gak kalo dorg x mintak..



5. main game 48 hours..
sape la x marah..bole meletup kot lappy ni kalo x tutup2 kn..



6.malas bace buku..
ni da xtau nk ckp mcm mane..sampai bebuih la kalo ckp pun masuk telinga kiri kuar pun telinga kiri gak..mknanye x sempat nk masuk ke telinga kanan la tu..



7.suke campak baju yg da pakai merata2..
huh! ni aku x tau la perangai ape..mak aku slalu kate "kalo umah ni ade maid, maid tu pun msti xtahan n benti keje!!



8. sepahkn umah..
wah!! kalo pasal ni bg la dorg mmg terer..mengemasnye sorg, menyepahnye ramai!!



9.pegang rambut aku
aku x tau la ape habit dorg kdg2 suke pgg rambut aku..rse nk tampa je kdg2..hahaha



10.org panggil buat2 x dgr..
kalo yg ni mak aku pun slalu bengang..hahaha..


mcm ni la kalo adik lelaki ramai mcm2 perangai weh..tp bile dorg xde sunyi lak..kalo ade adik2 aku yg kembar lelaki tu balik lg la haru biru jd nye..even aku slalu sparring ngn dorg aku slalu je kalah..ape nk buat blaja taekwando pun had tali pgg kuning 2 je..hahaha mmg la kalah kn..dorg pun sume lg besa n tggi2 dr aku..x dapet eden nk nolongnye..senjata plg berharga aku hanyalah jeritan yg boleh pecah kn gegendang telinga dorg..hahahaha..(gelak jahat)




ok




E.N.D

Tuesday, April 12, 2011

sAyAnG kAmU

bole x entry kali nk cite pasal kaweeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnn je...hah!! geram!! sbnrnye penat la..mcm la aku yg kawen kn! hurmmm..mane x nye baru blik je selasa lpas da kene setel byk benda..xpe la..ok la sabtu yg lpas my bff la yg da tunang thn lpas n da pun selamat menikah n bersanding ari tu..aku penat sbb aku jd pengepitnye (eleh mcm buat keje berat kn) hehehe..pastu makcik aku ajak la ank dia kawen kt putrajaya..x dpt la eden nk nolongnye siyes sejak belaja jauh ni aku da mls nk g ke hulu hilir penat la..cr org laen je la ye..??hehehe



ok back tu kawen ct..aku jd pengepit dia pun sbb aku da sgt rapat ngn dia sampai parents dia pun aku da pggl mak n ayah..(dorg yg suh pggl ok) hehe..sedih la..bile dorg da kawen msti pasni aku sgt gerenti dorg x contact2 da..aku xtau la nape?? zatul kawen pun pastu da x contact2..mgkn alah dia mengandung kuat sgt kot sampai nk pegang hp pun x boleh..huhu..(mak aku kate x baek dok kata kt orang) tp aku nk kate gak..hahaha..ok la malas aku nk cite byk2 cekidisout je gambo2 kt bawah ni..tp kalo nk tau gambo aku je yg ade sbb yg laen2 ade lagi kt incik zahirZahari xtau le bile dia nk upload..



ok



cEkiDisOuT







hitam itu menawan ok...:) 1 more!!



dorg siapkn aku dr atas ke bwh..mcm aku je yg kawen kn..awesome weh!!


i lebiu..:P



cukup2 le ye..


ok la ni je yg ade..ni kali ke-2 aku jd pengepit selepas akak aku..pasni aku xnk jd da.. SERIUS AKU X SUKE sbnrnye...leceh! ok tggl lg 8 org x kawen lg..pasni turn fina dan persona incik zahir lak..pastu br madia n kerul..aku ngn zura lmbt lg k sbb single..korg sume da ade kn??hahahaaha
b4 tis aku g kawen esaq kt batang kali tp di sebabkn huruf M (malas) yg terlampau besa melekat kt badan aku so aku xdpt nk update..hehehe..




ok





E.N.D

Wednesday, April 6, 2011

wHaT mAmA say

huhu..mcm ni la muka adik kalo dgr mak aku bebel


bdk2 skrg ni mmg susah skit..sgt degil...
aku baik ok..hehehehe...(pd hal aku pun sama gak..tp aku baik skit la)
so nk nyanyi skit..weeeeee....so u better listen 2 ur mama..hihihi..:)
kerana setiap ape yg dia ckp tu ade sbb dan utk kebaikan kite gak..
mak is owez rite...yeah!!




ok




E.N.D

Sunday, April 3, 2011

biarkan si luncai terjun dgn labu2nye..:P

tajuk nk best je kn..tp sbnrnye nk cite yg aku masih berada di muadzam walaupun exam telah lama berakhir pada ari selasa yg lepas erkk!! *pengsan* hurrmmm sedih sbnrye..blok2 laen sume da kosong..tggl blok b je tu pun sume bdk final year yg hanya ade bape kerat je yg sanggup nk tggl kt cni sbb nk jmpe supervisor utk research paper..yg laen x larat nk tggu sbb lma sgt..lantak korg la..mak aku pun da risau sbb dia tau kt cni da xde org so agak bahaya la skit...hehe..ape nk buat ni tanggunjwb aku as a student..bkn lma lg pun..tggl 4 bln je lg..~ngeh~


hahaha..cm kelakar pun ade..ni utk yg special case je..kalo x tampal takut org masuk lak nk bersihkn umah..huh!! kalo x da lma da aku blik umah skrg tdo kt atas katil aku yg empuk..hehe..hurmm..homesicks wehh!!!
ok xpe la x lma da pun..lepas briefing esok aku trus berangkt pulang..
rasenye mgkn smpai perak tgh mlm..hehehehe..


ok



E.N.D

Wednesday, March 30, 2011

dE wArRiOr who AwAits dE mORNing LiGht

owh..i mish my hometown..cpt la..sy nk balik..mish my apple pie n my sweet pumpkin..ari2 duk dengaq suara kt hp je...da lama gile x balik ok...argghhhh!!!! *nangis*












sume org da blik bercuti tp aku kene stay cni utk setelkn thesis research..
arrgghhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ok



E.N.D

soalan TaG

assalamualaikum..hehehehehheheheehe.....sj je..im free oredy...da abis exam..selagi x abis exam rase mcm x bole duk diam tdo pun x tenang..tdo skejap pastu bgn balik bace buku..celik2 mata terus bace buku..kalo mak aku x ke dia ngs sbb rajin sgt..hahaha...so skrg br la ade mase skit nk bw..wuuw..rindu kamoo sume...sori shida sbb da lma da dia tag ni tapi baru skrg aku ade masa nk jwb tag dia..maaf sgt2...msti dia majuk ngn aku..hurmm xpe la da buat pun kt bwh ni..~ngeh~

ok

cEkIdIsOuT

1. Sila beritahu nama penuh kamu. Tak kisahlah sampai nama datuk , moyang kamu.
xyah bagi tau pun msti org da tau..sbb da ade kt merata blog ni nama penuh aku..hehehe..xtau cr sendiri..:)

2. Kamu suka warna pink tak?
hurmm..sy suke sume kaler...:) tp ikut situation gak..

3. Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan si pemberi tag ni, apa kamu nak cakap dengan dia?
hai..assalamualaikum..hehehe...:)


4. Siapa paling comel? Maher Zain atau kamu?
ade ke compare ngn maher zain sah2 la aku yg comel..hakhakhak...*perasan*

5. Mana lagi sedap? Kek atau aiskrim?
owh..aku suke dua2..x bole pilih..:)

6. Bila tarikh birthday si pemberi tag ni? (Kalau kamu ingat, kamu memang hebat)
huhu..enggak tauk aku...hurmm..sori dear..jd aku mmg x hebat..erkk!! haha

7. Ain Maisarah, siapakah dia?
ntah xtau...

8. Ceritakan sejarah kamu membuat blog, ikutlah sampai perenggan pun
sejarah??xde sejarah pun yg nk di cite..

9. Apabila harijadi kamu, kamu nak saya (pemberi tag ini) beri apa pada kamu
sy nk kiss..hehehe..bole x shida..

10. Tag ni ada sepuluh soalan jadi wajib tag sepuluh orang ye!
tag sorg je la..hehe..tp yg x kene tag pun bole jwb k...


okies abis gak..weeeee...btw tq so much dear bagi soalan tag ni..

ok


E.N.D

Wednesday, March 9, 2011

kAteNyE.....


huh!! near 2 final exam 4 tis sem actually...keep struggle 4rm morning 2 nite..~ngeh~ still got 2 asgmt to b submit tis friday and i extremely tired.. n my big bro oredy remind me plzz less ur net xtvt..LESS BLOGGING LESS FBING N LESS TWITTING..hahaha..yeah i will...sorry guys xdpt nk jejak korg balik..i'll promise afta final exam i will hit those back..3 weeks 2 go!! i dun noe lately i easy to get mad n cry..depress mayb..wuuww!! huh!!

btw..........................





no critical path

n


no delay action


ok


E.N.D


Thursday, March 3, 2011

R.E.L.I.E.F

seriously im extremely hepi 2 day..rase nk melompat nk terjun dari level 3 ni ke bawah..hahaha..lega gile!! afta a few months ago emosi terganggu gara2 subject HR Research..
arini hepi gile sebab research proposal aku accepted..byg kan la mase nk present pg tadi ramai budak yg kene hentam ngn panel..itu x kene ni x kene..da la arini panel sampai 5 orang..selamat aku x tercirit mase nk present td..


Alhamdullilah sume soalan yg dorg tnya sume aku leh jwb...syukur gile..yg peliknye supervisor sendri pun leh tnya soalan gak kt ank buah sendri..sj je dengki bapak angkt kesayangan zuera ni..:P btw its ok..actually he is really nice n great supervisor merangkap my lecturer..kesian gak kalo ade member yg kene major correction..ape nk buat kalo dapat panel yg mulut longkang mcm tu la jdnye..ape pun sume research proposal kwn n adik2 aku qema nazia zuera ain are n milah accepted..tahniah utk korg..kalo la proposal ni kene reject nasib la engkau kene repeat blik subject ni ambik sem dpn..ni baru propasal cuti sem break ni kene collect data plak nk present lagi kt panel..huh!! xpe la nk abis pun..biase la final year project mcm ni la..




hehe..arini aku nk senyum sampai esk pagi..


dlm senyum2 ni pun actually byk benda x setel lg..got 3 asgmt nk anta next week..n a few weeks remain 4 final exam..dlm 3 mggu lg kot..sekejap je rse..x saba nk abis ni...



OK



E.N.D.

My 1st Giveaway by Shida dan Esya


woohoho..tq my lovely kiut fren shida sbb tag jue join GA ni..sbb sayang shida punye pasal jue join gak GA ni hehe..selamat senang je nk join GA ni..xde syarat2 berat..so for those yg berminat bole g kt blog shida utk keterangan lanjut hehe..

ok jue nk setel kn syarat ke 4 GA ni..saya suka buat blog kerana blog adalah tempat utk saya meluahkn perasaan yg kdg2 susah nk diluah kn secara verbal..hehe..ok tu je..

kepada tuan yg buat GA ni jgn gelak ye kalo bace sy punya statement..hehe

mangsa yg akan di tag adalah seperti berikut:



ok setel!! padan muka korg..cpt join GA ni..kalo x nnti makcik shida merajuk hahaha..yg x di tag pun leh join gak k..

ok



E.N.D

Sunday, February 20, 2011

pRiNceSS bEsdAy..

owh yeah 20/02 arini kn..huhu..semakin ari semakin sayaang..hahaha..silap2!! semakin ari semakin cantik..huhu..ok2 perasan je sbnrnye..semakin ari semakin tua..hurm selamat hari lahir yg ke tttuuuttt utk saya sendiri....ok umo rahsia ye..hanya yg bertuah je yg tau...hahahaha...mase zaman kolej dlu setiap kali besday je aku mesti takut..nk tau nape??msti la slau kene bahan ngn oOG..adoii..besday yg paling akn aku igt sampai bile2, apabila di simbah dan di mndikn dgn air ape ntah!! Uwwekkk!! dorg campur mcm2 dlm tu...haha..bile igt balik sgt klaka..sampai skrg video tu tersimpan kemas dlm lappy aku..aha!!



ok pic yg ni thn lpas punye..haha..thn ni xde la kot celeb ngn dorg..i mish them damn much!!
sj gedik je letak..ok 1 more..aha!!




wit twin tower npk mcm idung kembang lak mase ni hahaha..~ngeh~ ok 1 more


ok ni tgn cacat sape yg tangkap x igt lak..


ok la yg ni thn lepasnye kbtlan mase aku nk blik muadzam tu 20 aribln so dorg celeb skali kt kl b4 ke muadzam..utk tahun ni aku rase manusia2 nakal dlm umah ni da ade agenda tersendri yg dorg da rancang!! korg igt aku xtau ye..hahaaha..aku TAKUT sbnrnye ni..haish!!

ok la xpe most important thing hopefully tis year i can complete my study successfully insyaallah tis august..x sabarnye rasanye nk melompat lebih tinggi!!

Friday, February 18, 2011

rEaDy n StEAdY..


fuhh..bila da submit paper proposal hr research ni rse lega gile...b4 tis asik kene bace journal je..rase da nk termuntah hijau pun ade..kdg2 tu tido pun leh termimpi pasal journal..betapa tragis ni subject ni..erkk!! selamat aku nye supervisor sgt baik..(secret7 i luv u) tp suke tolong last2 minute..bayangkn la x penah di buat org jmpe supervisor mlm2 tp aku, zura n nazia tepakse jmpe dia mlm2 (selamat ade geng yg dpt supervisor yg sama)..~ngeh~


tggl lg nk kene bentangkn proposal je la pasni..ni la aku plg bedebar sgt2...aku x tau ape masalah aku..bila nk cakap dpn audience msti rase gelabah gile..aku da try overcome aku punye takut ni dgn masuk mcm2 competition sejak dr skolah lg..masuk pertandingan berpuisi byk kali, debate parliament style, mcm2 la..tp still sama gak..


buku motivasi jgn cite la..aku da bace gak..dlm buku tu kate b4 nk present take a deep breathe la ape la..taik kucing!!! x maunye kalo da tkt tu tkt gak la..hahaha..mase kt kolej dlu msuk public speaking n even dapat speaker terbaik pun still sma gak.. takut ttp takut..kdg2 teruja bila tgk org laen bile confront ngn audience selamba je goreng mcm2..suke tgk..tp dri sndri ni knape ntah..setiap org x sama..tu sume anugerah dr allah sbnrnye..ade yg outspoken, pemalu n mcm2..br la bewarna skit hidup ni kn..:))


muka mgkn aku mcm ni bile nk defends akunye proposal nnti..hehe..ok yg pntg kene HUMBLE..:))



huh!! da la kene suh cari journal beratus2 n kene bace lbh dr 100 journal..adoii x ke meleleh ayaq liuq kami baca byk sgt..nk2 aku punye tajuk br implement so x byk literature review yg bole d jdkn references..ape yg aku ckp msti kene ade support tu yg susah skit nk cari..nk suke2 cr kt tenet x bole sbb dia msti drpd yg scholar punye..ERRKK!! green hrm that influence environmental initiative..


x byk company kt malaysia yg apply benda ni..nk2 yg manufacturing company..kdg2 kalo bg questionnaire by pos mmg xkn dpt blik la jwpn nye..kalo pg sndri pun rse2nye x bape nk dilyn kot..cuti bln3 ni keje aku distribute questionnaire la around 200 respondents..erkk!! nk jwb sndri x bole sbb sah2 bila aku analyzed data nnti x valid plak lg susah nnti!! hah!!! pnatnye...hehehe..npknye yg jd mngsa aku kali ni big bro aku la npknye..ahahaha..




mcm ni la..asik ngadap bnda ni je kalo 1 page xpe gak haish!!



kalo la journal ni mcm novel xpe gak la nk suh bc beratus2..erkk!!




hopefully evrythg will be ok n ok gudluck to my cute teddy bear, nazia n minoz( baru i terprasan rupa2nye u byk kutuk i kt blog u ye..nk kene btl si minoz ni:P)


ok





E.N.D.