sila tinggalkan link anda disini..10q :)))

Thursday, December 2, 2010

aGoRA







owh yeah!! Arini mood muvi lak…yela sj je nk cite pasal muvi ni.. yela drpd korg tgk cite2 yg x berfaedah musim cuti skolah ni baik tgk cite yg can give sumting value n knwledge kt kte kn??cite ni x best tp interesting la pd aku..yela drpd kte asik tgk cite yg kt tv je yg blik2 cite antu antu antu antu..bengang aku xde cite lain da…so baik tgk cite ni..sbb dia mengisahkn pasal astronomi yg hidup pada zaman Alexandria atau pun iskandariah yg mempunyai libabry yg dianggap sbg salah satu 7 keajaiban dunia(kalo x silap aku la J) pada zaman dlu. cite ni aku ltk dlm asgmt sem lpas utk subject cross culture..mase cuti pun aku still lg tgk..yela slalu yg aku dgr astronomi sume nama cam laki je cam al-razi, al-biruni n mcm2 lg…tp yg ni hypathia seorg wanita ceewah…

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

aku xtau la sama ade message dlm cite ni based on exact facts atau pun x tp cite ni sgt la relevant for today and must see across generations..sbbnye dia ade byk value yg bole di jadikn pengajaran..kalo nk tgk macm mane pagan atau jahiliah zaman dlu bole la tgk cite ni..mcm mane hidup jews atau org yahudi, Christian n pagan yg most of them ade high ethnocentrism..high power distance n mcm2 lg..kalo high power distance tu bese la sbb Malaysian culture pun high power distance kn..:)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

the best part yg aku suke dlm cite ni bile hypatia is on the verge of discovering mcm mane the earth rotates around the sun, in a world where everyone still believes the earth is flat, dlm cite ni la. This puts her at chances with all the religious fundamentals in her city. But she seems determined to prove her point by experimenting with gravity while practically dia unaware to the battles raging around her. Tu la yg bgsnye pasal hypathia lantak la korg nk begaduh ke nk telentang ke menonggeng ke janji dia ngn keje dia that’s mean dia ade low uncertainty avoidance yg hanya belief in expert and their knowledge, which is she is not belief with any religious because they only believe in science and their own philosophy and not concern about the religion whether Christian or Jew.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tp the biggest mistake dlm cite ni the director terlalu byk sgt focus on religious conflict aku rse dlm first 45 minutes aku da rse overwhelm and fascinated with fear by the conflict between the pagans and the Christians sbbnye this film is more emphasize about the love and the conflict between pagan and Christian. Ok cukup la..aku rse aku da byk mengarut dalam bahasa omputih arini nape ntah..mgkn angin sawan gile dtg kot..



ok



E.N.D




Monday, November 29, 2010

1st dAy


wuuw!! arini mood x bape nk baik..sbbnye aku da ada kt bwh cni..

hurmmm...tragis btl!! rse nk blik umah mggu ni tp x larat la plak..arghhh!! ok..arini ari isnin kn?? org lain br cuti n ade yg x abis final exam lg tp aku da masuk semester baru..hurmm..sem 1 utk thn yg ke-3...awl2 lg da lecturer pun stat mengaja sbb bln 3 da final..cpt je rse...mostly sem ni sume lecturer laki je yg ajar..ade lec baru masuk td..ajar ethics lak tu..dia mengaja bapak mengantOk slmat dia kiut mcm hamster hahahaha....tp aku still dengan mood lembik aku..ala bese la br nk adapt blik kt utan ni..ambik mase skit...hehe..



ok


E.N.D

Thursday, November 25, 2010

mY miNuTE SuRvey

skali lg telah di tag oleh incik yg sangat busuk itu atau nama saintifiknye Gematria...terima kasih byk2 ye busuk...kalo korg berani g la blog dia..sbb ade byk antu belaan kt c2..hehehe...

Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating.

owh..yeke x leh tpu...kalo nk tpu gak cmne??hehehe..<3...:)


person who tagged : Gematria Neilphetamine
Starting time : selepas ayam berkokok


Name : Jue
full name : Zuraida Bt Jaafar
Sibiling(s) : no.5 out of 10 siblings (hehehehehe..terer x??)
Eye colour : black (kdg hijau kdg2 kuning emas..hehehe)
Shoe size : 4/36 (membuatkn sy susah utk mencari kasut)
Hair : black/wavy
Height : 158cm
What are you wearing right now : pink khakis pants n pink t-shirt(ari pink sedunia arini korg x tau ke??:)
Where do you live : Perak
Favourite number : xde kot..no. je pun..
Favourite drink : teh o ais limau @ limau ais
Favourite month : February
Favourite breakfast : nasi lemak roti canai tose eh byk sgt la plak..:)

******-Have you ever-******

Broken a bone :x pernah
Been in a police car : pernah..hehehe...(kate bro in law police hehe..aku terpkse naik sbb xde sape nk anta aku ke terminal mase tu masing2 bz..naik je la..tp org tgk mcm aku ni pesalah je la..hehe )
Fallen for a friend : belum lg..hehehe
Fallen for a guy/girl in a short period of time : blum lg la...haaha
Swam in the ocean : ade..swam ala2 kuak katak gitu...
Fallen asleep in school : perghh..ni selalu..
Broken someone's heart : ade...ish2..x baik tul..
Cried when someone died : yup
Sat by the phone all night waiting for someone to call : xde la sampai mcm tu skali
Saved e-mails : owh..sms ke email ke sume aku x suke simpan..:)
Been cheated on : msti la ade..hurmm..

******-What-******

Your room look like : like room la xkn like bilik mandi kot..
What is right beside you : bantal je..
What is the last thing you ate : ketupat..hehehe

******-Ever Had-******

Chicken pox : x lg??eh jap pernah ke??ntah x igt la..
Sore throat : yup
Stitches : xde
Broken nose : uish...xde

******-Do You-******

Believe in love at first sight : yup
Like picnics? : bole la...


******-Who-******

Who did you last yell at? :owh..ank2..bese la ank ramai...:) <3
Who was the last person you danced with? : pergh..blum lg...nk try bole ke??hehe..xpyh la...
Who last made you smile? : muhammad furqan rizqin..(my new buddies insyaallah next year bertambah lg..hehehe..)

******-Final Questions-******

What are you listening to right now? : elvis presley - burning love
What did you do today? : wuuww!! byk..kemas umah+sidai bj+jg anak+cuci pggn+++++++
Are you the oldest? : x la..
Indoors or outdoors? : both


******-Today did you-******

Talk to someone you like? : x
Kiss anyone? : yup
Sing? : x
Talk to an ex? : x
Miss someone ? : Yup.
Eat? : yup


******-Last person who-******

You talked to on the phone? : my lil bro
Made you cry? : uhuk uhuk!! sori terbatuk la plak!! ulang skali lg!! owh mls jwb..hehe
Went to the movies with? : teddy bear kesayangan
You went to the mall with? : family
Who cheered you up? : family n cRewZ oog...


******-Have you-******

Been to Mexico? : x pernah n x nk pun
Been to USA? : x pernah gak n xnk gak

******-Random-******

Have a crush on someone? : yup
What books are you reading right now? : psikologi imej diri..(sbb tu la aku kdg2 gile meroyan asik bc buku saiko je..hehehe)
Best feeling in the world? : tido yg lena...waaa...bestnye..
Future kids name? : da kuar nnti la br pk
Do you sleep with a stuffed animal? : x
What's under your bed? : xde pape...(tetibe je aku trigt ayat kt tv3 tu anda tdk keseorgan,siot je)
Favourite sport(s) : owh x minat sport
Favourite place : yg cantik
Who do you really hate? : sape ek??jap nk pk...xde kot..
Do you have a job? : ade...hehehe..
What time is it now? : 6.30 pg...tpu je..10.40pm


p/s : With however long it took you to complete this, post as "My _ Minutes Survey" and tag 15 people


owh..ramai sgt 15 org...sorg leh x??kerana sy mengalami masalah short term memory lost arini..(eh xde kene mengene langsung)


bg kt zeeqa gak la ye..:)..hehe



ok


E.N.D

AwARD

firstly nk ucap terima kasih byk2 dkt incik busuk atau nama manja dia gematria sbb tag award ni kt jue..tq ye :) original award adalah dr syzwn..tanpa melengah kn mase cekisdiout je la ye..bese la sblum dpt award kene jwb dlu soalan2 cepu cemas..

1) apa nama sesuai untuk syazwan?
- nk nama yg lain ke??hehe..syazwan da ok.... atau pun nawzays..:)

2) apakah perubahan korunk rse untuk blog bermula nya sebuah kisah nie?
- rasenye x perlu ubah kot..da ok tu..

3) apakah komen anda tentang blog nie?
- best..

seperti biase akan ade la mangsa utk di tag tp kali ni aku pilih sorg je la iaitu zeeqa...sila la terima award ni ye..hehehe..luv u..

ok

E.N.D

Monday, November 15, 2010

Batas Asaku..:)

ahakS..!! b4 buat n3 ni aku da jwb soalan tag tu dlu..best..sume cm kene je..kikiki..btw tq utk zeeqa sbb tag kak jue utk jwb sume soalan ni..slmat x susah tau..

ok

cEkiSdOuT


Instruction : Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note.

1. If someone says, “Is this okay?” you say :
Timberland ft.Katy Perry - If we ever meet again
[haha ntah pape..]

2. How would you describe yourself?
DCT - Ku Percaya Ada Cinta
[ceh jiwang lak..]

3. What do you like in a guy/girl?
James Blunt - You're beautiful
[owh x kot..yg pntg baik baik n baik..]

4. How do you feel today?
Uniten
[pergh..mmg aku xde hati lg nk blik sana..cuti ok cuti..]

5. What is your life’s purpose?
Raihan - Doa Taubat
[ya allah insaf jap..mmg byk dosa ni..:)]

6. What's your motto?
Pixie Lott - Boys & Girls
[im looking at the mirror n i think i like wht i see..weee]

7. What do your friends think of you?
Train - Hey Soul Sister..
[ahaks!!]

8. What do you think of your parents?
shanty - oh Kasih
[yup lbh drpd tu..]

9. What do you think about very often?
slam - Manisnye Rindu
[xde sape pun yg aku rindu..sume da ade kt dpn mate..peace:))]

10. What is 2 + 2?
Natasha Bedingfield - Unwritten
[susah sgt soalannye sampai x leh tulis..:))]

11. What do you think of your best friend(s)?
Beyonce - Irreplaceble
[yeah..hehe]

12. What do you think of the person you like?
Katy Perry - Hot and Cold
[kikiki..mcm kene je..]

13. What is your life story?
Pixie Lott - Cry Me Out
[xkn la trok sgt kot..haha]

14. What do you want to be when you grow up?
PCD - When I Grow Up
[cis!! bkn wanna be stars juz wanna be a successfull women..yeah!!]

15. What do you think of when you see the person you like?
DCT - Kedamaian
[hehe msti la kn..]

16. What will you dance to at your wedding?
Lady Gaga - Just Dance
[bole ke mcm tu??]

17. What will they play at your funeral?
Jojo - Keep Forgetting To Forget
[hahaha..siot je..x patut tul]

18. What is your biggest fear?
A.N.JELL - Promise
[arghh..xde kene mengene langsung]

19. What is your biggest secret?
Rossa - Terlalu Cinta
[uwekk..no komen..kui kui kui..]

20. What will you post this as?
DCT - Batas Asa ku
[salah satu lagu fav aku]

org yg bertuah yg akan di tag adalah seperti berikut..

cik kemetot a.k.a deeba

lin azlina
shino
missjue
chegu along



1. Nickname untuk cik blog nie.
jue-meluvu..

2. Ucapan untuk pemberi award.
terima kasih n sayang kamoo sgt

3. 6 Fav artis / singer / group yang diminati.
DCT
DCT
DCT
Pixie Lott
Jang Geun Suk
Zamani Slam


4. Tag award pada 10 rakan blogger / folower.
hehe..5 org yg kt atas tu je la ye..x larat nk tag ramai2..sila la terima dgn senang hati ye kwn2..maceh..syg kamoo sume..:)

ok

E.N.D


Saturday, November 13, 2010

hErO aGain..

huh!! br arini dpt bebelog walking ngn aman..weeee..biase la aku dpt baby baru lg..2 ari lpas br deliver..so aku asyik berulang alik ke hospital ipoh je la tggu sampai sis aku bersalin..n mcm biase hero lg..errkk...plzz sy nk gurl lak pasni leh x??hehehe..

ting!! sebijik pun bkn mcm aku..haish!! mcm muka apek cina sayo je aku tgk..

yela da bkn aku mak bpknye..hehe..ni sis aku nye ank..actually mmg da tau dia dpt baby boy tp aku still mengharapkn miracle..mane la tau kot2 bila da kuar tibe2 baby girl kn??hehe..xpe la yg pntg dia sihat..mmg sihat baby ni..mane xnye..dia bkn kuar normal tp operate sbb besar sgt baby ni 4.2kg wuuww!! ok afta tis turn sape lak ye?? ok yg pntg bkn aku..aku da bosan da ble jmpe pakcik n makcik2 aku tnya bile nk kawen bile nk kawen ble nk kawen..arghh!! hey come on la..im still young ok..only 24 ape la sgt 24 tu..bkn 34 pun kn..hahahahahaha (gelak bengang)

ok

nk tito..gudnite malaysia..

E.N.D.

Tuesday, November 9, 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.COM

yes!! dgn rse hepinye nk bg tau yg skali lg aku telah di tag oleh chegu along yg kiut itu utk join GiveAway Domain From MelRomeo.COM seperti di bwh...di sebabkn salah satu syaratnye incik Melz suh copy ayat yg kale merah so yg mane merah tu aku copy je la kt blog dia..hehe...and syarat yg seterusnye leh la korg bc selepas ayat merah itu ye, maceh..:))


GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS

1.

2.

3.

4.

5.

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG

GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM

1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com“:ok da siap!!!

2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY giveaway melromeo.com ye) : da siap gak!!

3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers

4.Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap

dan mangsa2 yg akan di tag adalah......................


mr curly

budak johor

deeba

zeeqa

missjue


ok senang je kn..kalo rse agak2 x phm korg leh g ke blog melromeo utk keterangan yg lebih lanjut..n rse2 nye kpd sape2 yg x di tag pun leh masuk gak kn incik melz kn kn kn?? jd jom la kte join beramai-ramai GiveAway Domain From MelRomeo.COM Ehem ehem..At10tion kpd yg telah di tag sila join ye..kalo xnk join jue lempang sorg2 nnti..hehehehe..:))

ok

E.N.D.

Monday, November 1, 2010

kAnAn dAn KiRi....:P

huhu..cantek x tulisan kami..mmg la buruk kn??org gile je yg kate cantek..pic kt atas ni sj je aku ngn zura tulis dgn menggunakan tgn yg kami x biase tulis...errkk??xphm ye??ok kalo mcm zura dia biase tulis guna tgn kanan so tulisan yg buruk kt atas tu dia gune tgn kiri aku lak bdk kidal so tulis guna tgn kanan la kn..hehe..sj je nk practice gune tgn yg x biase ni nnti senang kalo nk ambik exam..agak2 aku da lenguh gune tgn kiri aku leh tulis guna tgn kanan lak..huhu..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kadang2 kn ade certain2 manusia ni dia geli dgn org yg gune tgn kiri lbh kurg mcm pandang serong la..aku pun x phm ape masalah dorg sbnrnye..bukan aku mkn gune tgn kiri pun..cuma buat keje je aku gune tgn kiri tp ade certain situation aku buat keje dgn tgn kanan contohnye mcm gune peeler, tp bile aku pegang pisau aku gune tgn kiri..hahaha..


haa..tgk terer x??tp ni bkn tgn aku hahaha..


ok ade lg 1 situation yg aku gune tgn kanan..jeng jeng jeng..bile aku main bowling..huhu..

ok ni mmg btl aku ok..tp aku rse aku gune tgn kanan ke kiri ke sama je aku tetap golek bola boling tu senget..asik masuk longkang je..so pd sape2 yg rse b4 tis main boling x pnah menang so bole la lawan ngn aku, sbb korg bole menang dgn cemerlang..hehe..


kasihanilah pada tgn yg x besalah ini..huhu..

peace!!

ok

E.N.D

gudnite malaysia..yahhooo..esok nk balik kampung...

Thursday, October 28, 2010

hAti bERbiSiK


malam bertandang
hati berbisik mengenang
cerita derita yang daku pendam

kata menguji
cuba untuk kusudahi
berulang air mata membasahi

aku kini perlu berdiri
walau hakikatnya
pasti kan melukai

aku ingin
semua rasai
kerna pengakhirnya hidup
ku sendiri

oh Tuhan kau berikan aku
segala kekuatan
meneruskan perjalanan

Sunday, October 17, 2010

errRkkKk!!


owh sori..n3 kali penuh gamba je sbb aku mengalami homesick yg agak serius....rindu sgt2 kt ank2 yg da lma x jmpe..rse nk lari blik umah je bile dgr suara dorg dlm fon.."acu da mkn?? acu da mndi??buat ape tu??along sayang sgt kt acu...bila acu nk blik??"adddooiii...rindunyeeeeeeee sy.......arrgghhhh...ok sawan skjp...!! huh!! oh btw sori xdpt nk bw sgt utk 2 mggu ni sbb bz ngn final exam..tp insyaallah lpas abis je final trus sy akn menjalankn tugas seperti biase..yeahh!!!


























E.N.D

Saturday, October 16, 2010

hAri kEjADiAn..

wuuww..nk wish selamat ari kejadian pd teddy bear kesayangn jue..hehe..yg telah pun meningkat lg setahun pd 14 oct..hehehe..sayang kamoo sgt2...konon2 nk buat surprise tp dia da tau ma..location celeb besday zura kali ni spesel skit tmptnye

ok

cekisdout..


di tasik biru..wwuuww...i like..serius mmg sgt cantik kt c2..tp aku rse agk serem skit..sbb xde org pun penah picnic kt c2..kecuali kami je..


ok ni model yg di dtg kn khas dr lahore pakistan..ade mcm hema malini x??hehe..baby nazia a.ka. edwinbevan..kikiki..sori jii juz joking..luv u..:)


yea..qema n kamilah..wuuuw..cantiknyee....background kt blakng
tu..hehe..:)


ainnnnnnnnnnnnnnnnn......:)

ok..tu je la..mls nk upload byk2..btw..selamat ari lahir zura..luv u much..
even jue x rela pun nk belikn zura pencil box spongebob yg huduh tu tp di sebabkn zura nk sgt jue belikn gak..org nk bg hadiah lain yg tu jugak dia nk..ok selamat men finalkn dri sume..
meluvu....:)

ok

E.N.D

Thursday, October 7, 2010

yea..sy suke...

yea..dpt award lg..suke sgt..award ni incik yg gemar teriak atau ejaan pendek nye Gematria..dia yg tag award ni..tq ye busuk..hehehe...


ok kepada sesape yg akn di tag utk terima award ni kene ikut syarat2 seperti dibawah..cewah mcm masuk contest lak ye..hehe..xpe berbaloi2 tau...ok cekedisout..

· Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi

· Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/entry masing-masing.

· Sebelum kamurang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? ya. Tapi kamurang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang dia akan dapat ialah :-

Posisi 5 : jumlah backlink = 5
Posisi 4 : jumlah backlink = 25
Posisi 3 : jumlah backlink = 125
Posisi 2 : jumlah backlink = 625
Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog kamurang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .

Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog kamurang .


Saturday, September 25, 2010

raya..phase 2..:)

ok la disebabkn aku br je abis buat asgmt cross culture so dgn gatal tgnnye nk update n3 baru..sj je..lagi pun raya x abis lg kn..mase ni raya ke bape aku pun x igt..dlm raya ke 4 atau 5 kot..janji ngn siblings aku dorg kate nk g jln kt cameron highland..jln konon.. mcm la cameron tu blakang umah je kn...tp mmg dekat la tp xde la dkt mcm kt blakng umah..dlm 2 jam dr umah aku sampai la..ok cekisdout je pic2 aku ngn adik bradik aku..hehehe..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



eh ni cameron highland ke korg rase??? ok stresss!!!
big bro ngn sis2 aku la janji kate nk g cameron aku pun dgn penuh semangat patriotiknye siap2 la nk g..tp tetibe ade org nk dtg beraya kt umah lak..addoiii..ape nk buat x kn nk halo lak kn..x baik..sbb mak aku kate org yg dtg tu rezeki...xpe la xde rezeki kteorg nk kesana ramai2 lg tp kteorg cuma sempat g teluk batik je..ape la teluk batik aku da bosan kt c2...tp xpe la sj je kteorg nk spend time adik bradik..maklum la da besar2 ni masing2 jarang jmpe..tp yg ni pun x sume adk bradik aku yg ade..ade yg x pg..
pic yg kt atas tu sbnrnye aku nk snap gmbar pakwe hensem kt celah2 pokok tu tp tetibe je kaki bebulu ni muncul kt dpn aku..hehehe...
ok
next!!


pesakit lumpuh yg ditanam hidup2..hehe


ni lg 1..kesian..hahaha

abaikan perut yg kekenyangn di belakang itu..
yg tu retak menanti belah je tu..hehe..



ok ni je yg dpt upload..x larat da...kul 5 pagi da ni jue oiii..
bawak2 la tdo ye..

ok

E.N.D

Thursday, September 23, 2010

"GUA TAHU ITU SIAPA"

kerana telah di tag oleh incik yg rambut gulung itu a.k.a mr curly maka dgn ini jue dgn rela hatinye join contest "GUA TAHU ITU SIAPA" tq ye incik keli..:) contest ni senang je incik hamzah yg minat oltromen ni suh teka sape yg ade kt sblah dia n tgh buat ape..so sng je kn..jd jom la kte join beramai2..


kalo korg berminat n nk tau lebih lanjut pasal contest ni g je kt blog Hamzah Ian ok..sbb aku x larat nk taip byk2 sgt kt cni sbb da x saba nk bg tau ape jwpnnye..:)

ok jwpnnye ialah...........
org yg kt sebelah hamzah tu adalah neneknye yg tgh minum air oren..


n mangsa yg bakal di tag adalah..



ok aku nk smbg buat asgmt...

E.N.D

rhythm si jantung hati..

sugar nor spice ur mean not nice
ur blood ur heart is cold as ice
ur pretty mean or juz plain mad
ur thoughts on men are pretty bad


eh ape yg aku merepek pg2 buta ni!!
mgkn ni adalah penangan stress yg di hidapi utk sepnjang bln ini..
sekian time kasih!!
ok mau tito
gudnite malaysia!!

E.N.D

Monday, September 20, 2010

raya..phase 1..:)

aku rase setiap thn aku punye raya ramai org dtg umah..dr first raya sampai raya ke 1o pun ade lg org dtg umah..skrg ni pun ade lg kot..mase first raya blik je dr umah opah aku, trus aku tukar uniform x pakai bju kurung da tggl kain je..n buat pertama kalinye the greatest oOG si kembar haiyda haiyza n family dia dtg beraya umah aku..drpd dulu jnji nk dtg x dtg2 baru skrg la dorg dpt dtg..agak klaka la bile dorg dtg umah aku..maklumla umah aku ni keliling utan hahhaa..so mcm2 bintang la ade..lbh kurg bole buat mini zoo la kt umah aku hahaha..bile org kl ni dtg je umah aku dorg jd mcm mane aku pun xtau mcm mane nk cerita kn perasaan dorg tu..telebih suke..hehehe..padahal bnda tu mcm biase je..yela mgkn sbb aku da biase tgk so da xde perasaan la..start je family dorg dtg pastu org lain lak, sampai la ke pkul 3 pagi..aku da rse mcm org gile mase tu..ok la tu fisrt raya..

2nd raya..buat pertama kalinye aku diberikan permission oleh pegawai penjara iaitu makcik jijah n suaminya kuar beraya ngn kwn2 aku mase skolah dlu..aku pun x sangka lak mak aku nk bg kuar kn, sbb mase aku nk kuar ngn chong dl pun dia x bg..tp ni mgkn sbb ade aiza sbb tu mak aku bg..wah bkn senang tau dia nk bg kuar ni tmbah2 dia tgk yg dtg beraya umah aku mostly kwn2 lelaki so dia agak musykil di situ..hehehe...tp xpe la yg pntg sume enjoy..x sangka lak aku dpt jmpe dorg ni sume blik sbb da 6 thn da x jmpe dorg ni abis je spm sume bt hal masing2..da x contact da pastu n then tahun ni lak dpt jumpe dorg..masing2 menunjukkan perubahan yg agak ketara la pd aku..kikiki..ok nk tgk aku kuar ngn sape cekisdout je pic2 kt bwh ni..sori la gmba ni x bape cntik sbb aku crop je gmbar korg ni sbb gmba korg sorg2 aku xde..hehe..ok!!

cEkiSdoUt

haa yg ni aiza suzira..hehe..skrg dia da keje kt shah alam..btl ke aiza??aku lupe la..ok la xde yg berubah sgt kot dia ni yg berubahnye cuma makin cantik n ayu gitu..ape??korg nk kenal??xdpt la..ni da nk kawen pun..

yg ni lak rashdan..dia ni dl tersgt la pendiam mase sekolah dl..kalo tnya sepatah dia ckp sepatah..ckp pun bila perlu je aku rse..tp skrg perghh!! x bleh blah mulut dia..telampau ramah..pg je umah kwn2 aku yg lain dia tnya "makcik bile makcik buat pagar ni ye??" Pakcik ble pakcik buat frame kt umah pakcik ni??cantikk...mcm2 la dia tnya..mentang2 la engineer..eh btl ke??ke interior designer??eh yg mane ye??aku pun xtau..hehe..


hilmi isa nama diberi....cewah..ok yg ni dulu ketua clas aku tau..segak x??segak kn..hehe..dia xde yg berubah pun..sama je cm dl..sopan santun..lebih sopan dr aku la kalo dia bercakap..tgk je skema cm ni tp jiwa heavy metal gak ni..hahaha...
ok next..


yg ni lak syahir..hurm..mase skolah menengah ngn dia dl sampai form4 je then pastu dia g skolah lain..dulu dia ni rendah je..skrg da tggi..n npk la kematangan dia..dia sama cm aku gak blaja lg ..kire bkn aku sorg je la pelajar tua ye kwn2..syahir pun sma gak la..hehe..tp dia grad dlu kot dr aku..hurmmmmm...next please..


ok yg ni lak khairil tp aku pggl krel je tp dorg pggl kae nape ntah pelik la name tu..nk cite ke pasal dia ni??hehe..ok la skrg ni dia keje kt bank kt mane ye krel lupe lak??pada aku dia ni x byk ckp la lbih kepada suke memerhati tp bile dia da bercakap ayat yg dia keluarkan kdg2 bole membuatkn aku terdiam..korg nk tau ayat ape??haha..xyah la bia la aku sorg je yg tau..
ok next!!



ok yg ni helmi yg lg sorg kt atas tu hilmi..nama lbih kurg sama je bunyiknye tp orgnye lain2 la..yg sorg besa yg sorg ni kecik..dulu lg kecik skrg je da tinggi..hehe..bgs2..ade kemajuan di situ..mase aku kuar beraya aritu aku naik kete ngn dia la..bile da sampai umah aku, dorg dlm kete sume risau tkt aku kene marah ngn parents aku..aku ckp xpe aku bole manage..tetibe mase tu bpk aku ade kt luar helmi ni dgn gentlemennye kuar ckp kt bpk aku "mintak maaf pakcik anta jue lmbat skit"..hehe..aku terharu di situ..tq ye helmi...




last but not least..yg ni sbnrnye x ikut pun kteorg beraya ari tu cuma kteorg je yg beraya umah dia..tp aku nk cite gak sbb ni bff aku mase skolah dulu..cuma skrg da jarang contact bz la konon2nye dia ni lbh kurg teddy bear aku gak la dulu..hehe..dia ni pun da keje..tggl aku sorg je la x abis2 lg blajonye..adoii..


ok la ni je la yg aku bole upload..gmba aku xyah la sbb aku da byk interprame dlm blog aku ni..bg peluang kt org lain lak..hehe..kuar ngn dorg ni mmg asyik aku je la yg kene bahan..kt umah slalu kene bahan ngn kwn2 pun kene gak..hurm xpe la aku pun da jd terbiase..tp insyaallah thn dpn aku x ikut lg..hehehehehe...

ok

E.N.D

Thursday, September 16, 2010

waduh waduh...

haluuu..sudah lma rasenye aku x blogwalking, blogjoging, blogmarathon, dan mcm2 lg..hehe..yela mane x nye bile aku nk on9 kt umah je modem rosak la modem tebakar la kene kilat la..hey bengang aku..da aku dkt2 nk masuk utan ni baru tenet ok..

actually rasenye x terlambat kot aku nk ucap selamat ari raya kpd sume bloggers2 yg aku sayangi hehehe..selamat ari raya maaf zahir batin..thnx pada sume yg da up traffic kt cni and klik aku punye nuff..i will hit those back bkn skali but twice hehe...

lagi bape ari je aku nk blik muadzam blik waduh waduh..sedih bangat ni..keje aku belambak2 x siap lg..buku pun x bace x seda dri btul aku ni..mane x nye sampai arini rmai org dtg umah aku beraya lagi smpai aku rase da x larat lg nk melayan...smpai aku plan dgn adik kembar aku nk tgk wayang pun xdpt so dorg agak bengang disitu hehe..sori ye adik2 ku syg nnti kite plan lain lak ok...so ble siang da pnat mlm mula la aku nk lelap awal..xde yg menarik pun utk raya thn ni drpd thn lpas sbb family aku ade buat family gathering thn lpas kalo korg nk tgk bukak la akunye n3 yg thn lpas punye..hehe.. sgt best so thn ni agak sunyi skit la sbb masing2 blik umah mertua..tp still lagi rmai org dtg umah aku..hehe mcm umah artis la plak..hahahahaha..ade special gak raya thn ni nnti aku cite..hehe..

yg pntig skrg aku x sanggup nk terima kenyataan sbb lg 2 ari aku nk blik muadzammm..waaa tolong sy..sy x mau pulang...

ok

E.N.D

Thursday, September 2, 2010

wAjAh KiTa hAti KitA


kenanglah sebuah wajah ini yg mempunyai
tulus mulus suci pengertiannya
bahkan wajah ini mempunyai
senyuman yg tampak manis..
hehehehehe...

sape2 rase nk termuntah tu tolong tahan yea:)
arini mood aku hepi bangat
sbb nk balik esok...
tp esok singgah n tido di umah tedy bear kesayangan dl
then ari jumaat br balik kampung....yahuuu...

NO PLACE LIKE HOME..teerrbaaaekkk...

:)

ok

E.N.D



Wednesday, August 25, 2010

yg memendam rase..

huh!! tis week aku mmg btl2 bz..rase nk pcah kpala pun ada..dgn exam dgn keje project yg berbakul2 rase nk tegeliat otak ni...nk confront dgn msalah group aku lagi..da la aku dpt geng ngn org2 minyak..idea dorg ni punya la besepah tp bila aku suh dia try buat video iklan tu sendri dia ckp x tau..ckp mmg la senang wei cuba try buat tgk..sampai naik menanah mata aku buat sorg2 bnda tu x tdo2..jmpe lecturer he said we juz can get b for that so dia suh edit lg ari isnin ni baru anta the real one huh!!.. tp its ok la at least dorg ade la contribute idea..rase nk menangis pun ade tgk prangai dorg ni..tp aku paling benci bila ade free riders!!! bkn ghost riders tau kwn2..free riders ni mmg menyakitkn ati..drpd ade org mcm ni serupa mcm buat keje sorg2 x pyh buat group2 lagi sng kalo mcm tu buat individual xde nk sakit2 kepala pk pasal dorg..kalo setakat muka lawa g clas cantik2 tp x reti guna power point g bunuh diri la wei!! lain la korg dari generasi baby boomers ke xpnah skolah ke ape ke bole la di maafkan ni da duk kt cni dkt 4 tahun xkn x reti guna pwr point tragis btl kalo mcm tu...it's ok la kalo kate kt aku x reti guna muvi maker tp belajar la..bkn ke skrg ni kite tgh belajar!! tis is learning process so u hv 2 face it la..jgn asyik kate x tau je..kalo setakat belakon tu nenek aku pun bole belakon la...


ehsan dr incik google

ni la free riders bg mcm2 excuses2... tis kinds of shit mcm ni patutnye x bole wujud kt dalam dunia ni kalo bole aku nk suh dia terjun dari bangunan kt blok b tingkat 3 kt ilmiah ni senang skit..kalo ade org mcm ni pun suka menyusahkn org lain nk buat ape kn!! ni baru mase blaja kalo buat prangai mase keje nanti ko xnk corporate ngn org lain ko nk keje ngn sape!! ha ko keje la sorg2..

ok la rasenye aku da byk membebel kt cni..sori arini n3 bengang..sepatutnye bln2 pose ni x baik marah2 kn tp tu la hakikatnye yg terpaksa aku hadap sorg2..sbb setiap manusia biasa mcm aku ada limitnye..mula2 kalo tgk aku mmg la jenis ikut je kn...mmg aku ikt je sbb aku nk tgk korg punye flow mcm mane kalo da sampai tahap yg aku x tahan nnti..hurm..tggu je la cm mane...

ok

E.N.D

Sunday, August 22, 2010

SiAPaKAH??aPEKaH??


siapakah jejaka yg memiliki jam tangan berwarna kuning ini????
bf aku?? atau adik ke? teman tp mesra??
ting!! ting!! sume salah.....
Jawapannya adalah
sila JERIT disini..hehehehe

Tuesday, August 17, 2010

riNDu bAnGat Ni....

di sebabkan aku terlalu rindu kt makcik jijah n suaminya so lagu ni aku tujukn utk mereka berdua..waaaaa...sy mau pulang...xpe2..saba ye jue only 2 weeks remain


Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan slalu memujimu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

*
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna.. Sempurna..

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

waaaaaaa.....mati la aku esok ada exam..n byk keje x siap lg..tulunnnn....

ok

E.N.D.



Thursday, August 12, 2010

1st day puasa..


mcm ni la dlm clas pg tadi..tgk bdk2 lelaki dlm klas aku cmne???
baru 1st day puasa ni..lecturer bg je take 5 trus dorg pengsan mcm kene bom..
pagi2 lagi da lemah..kesian btl..haha..tgk bdk2 pempuan sume cergas je..hehehehe...
ape rahsianye??tnya dorg sndri...:)

ok

E.N.D

gudnite mALaySia..

Sunday, August 8, 2010

Di kALa BoSAn



b4 bace buku layan jap lagu ni..hehe..



Sumi gapa Mayday, dot dot dot dot dot
Mami apa Mayday, dot dot dot dot dot
Siganeun tto Tic Toc heulleoman ga Tic Toc
Deullini nae Sign, Sign, dot dot dot dot dot

Dot dot dot dot dot majimotaeseorado
Dot dot dot dot dot nareul han beon bwa bwa
Hwanhaetdeon nareul bwa ireoke na byeonhaega
Amu mal motago dot dot dot dot dot

It's me babogachi nunmulman peongpeongpeong heullineun naya
Nan all day and all night
Eoduun bangane itgiman hae not all right
Amuri malhaedo nae mameul wae molla
Ilbun ilchoui sungansungani naui gaseumeul joyeowa

Seureureuk gamgineun naui du nuni
Jureureuk heullineun naui nunmuri
Idaero kkeuchirange duryeowo nan modeunge
Ireon nal guhaejwo jebal

Sumi gapa Mayday, dot dot dot dot dot
Mami apa Mayday, dot dot dot dot dot
Siganeun tto Tic Toc heulleoman ga Tic Toc
Deullini nae Sign, Sign, dot dot dot dot dot

Dot dot dot dot dot motan mareun manheunde
Dot dot dot dot dot jebal deureo bwa bwa
Ireoke nareul bwa moreuneun cheok hajima
Modeungeol irheun nal dot dot dot dot dot
Geudaen ijeneun anayo nae mam
Sucheonbeon gobaekhaenne nan
Neoreul hyanghan sarangui ssain
Did you get my sign? sign?
Niga isseoya ireo ireo na na
Niga eobseo sireumsireum arha
Oemyeonhaji mayo nal
I want you by my side, side

Pareureu tteollineun naui ipsuri
Harureul beotiji motal simjangi
Idaero meomchuneunge duryeowo na modeunge
Ireon nal guhaejwo jebal

Sumi gapa Mayday, dot dot dot dot dot
Mami apa Mayday, dot dot dot dot dot
Siganeun tto Tic Toc heulleoman ga Tic Toc
Deullini nae Sign, Sign, dot dot dot dot dot

Naeane niga tto chaoreunda
Sumeul kkok chamgo neol chamabonda
Neol bonaemyeon muneojil nal aljanha jebal

Sumi gapa Mayday, dot dot dot dot dot
Mami apa Mayday, dot dot dot dot dot
Siganeun tto Tic Toc heulleoman ga Tic Toc
Deullini nae Sign, Sign, dot dot dot dot dot

Sumi gapa Mayday, dot dot dot dot dot
Mami apa Mayday, dot dot dot dot dot
Siganeun tto Tic Toc heulleoman ga Tic Toc
Deullini nae Sign, Sign, dot dot dot dot dot

di KaLa bOSaN


Wednesday, August 4, 2010

Z

tajuknye pendek je... tp kn huruf ni la yg selalu aku jd kn isu ngn family aku especially kt pakcik jeff and makcik jah..hey...di sebabkn huruf ni gak la aku selalu je jd org last..aku masuk la kelas mane pun msti nama aku yg paling last la..xde org lain yg lebih last melainkan aku..mase convo dip dulu aku gak org yg paling last jenuh aku tggu turn aku..bile turn org lain dorg x tepuk pun tp sampai je turn aku sume org tepuk tgn suke....suke bukan sebab aku ni best student ke!! suke sbb aku yg last so dorg leh balik cpt la..hahaha..n then balik je umah mase tu aku trus ckp kt family aku "ni abah la punye pasal la ltk nama jue huruf Z" bapak aku mase tu tgh mkn trus tesedak kot..mak aku pun ape lg dia kate "ni salah abah kamu la"..hahaha..mcm2 la...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

n nama ni jugak agak selalu di aim oleh lecturer2..hehe..yela nama aku start ngn huruf 'Z'..zuraida...simple je kn..tp sume org panggil aku jue..nape ntah??aku pun xtau..mgkin susah kot nk sebut zu..hehe..ok back to the main point..kalo nk tau sume kakak2 aku nama dorg start dari huruf R tapi tetibe aku je sorg huruf Z...rohayu rohana rohani tetibe je zuraida..mulanye mak aku kate sbb dia igt da xdpt anak da mase tu so bpk aku ltk la huruf Z..tgk2 pastu bederet lg kuar.. siap twin2 lagi..x bleh blah btl..hahaha..tp mmg last la..yg pempuan last..kire masuk gak la tu huhu..sbb yg bawah aku sume adik2 laki...sbb tu la aku selalu jd kn isu kt mak ngn abah..bile aku ckp je pasal nama aku ngn mak aku msti mak aku bising kt bapak aku..br2 ni aku ckp kt mak aku aku dpt 1 group ngn bdk2 i**** sbb lec bg group ikt alphabet da mmg ramai bdk i**** je la..da la xnk speaking english asyik ckp bahasa ibunda dorg je mana aku nk phm..mak aku ape lg.."ni sume abah kamu punye pasal la bg nama main hentam je.." hahaha...actually im not mess around wit my name or my parents aku sj je cari pasal..yela x kn nk slalu serius je kn boring la hidup ni kalo serius je...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

n da lama aku cari apa maksud nama zuraida ni dalam bahasa arab aku x pnah jumpe..makna nama kakak aku sume ade kecuali aku..puas la aku cari dalam buku nama2 islam tp x jmpe gak....setelah sekian lmanye aku cari baru la jumpe..hehehe..nk tau kt mane?????aku jmpe kt the mall kt hentian putra..masa tu nk blik muadzam di sebabkan aku smpai awl aku pun g la jln2 dulu kt the mall ngn nazia..tgk key chain nama2 kt c2..aku ckp kt nazia "nama kakjue msti xde nazia sbb x glemer..haha..nazia pun cari skali tgk2 ade nama aku....aku pun ape lagi excited gile..mcm dpt ape je...mula2 aku xnk beli key chain tu sbb x cantik tp disebabkn ade nama aku kt c2 aku pun beli la....

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Patut la aku cari nama aku dalam bahasa arab x jumpe rupanye2 zuraida tu dalam bahasa latin..dlm hati aku mase tu..wah terer gak bapak aku ni cari nama aku dalam bahasa latin patut la aku cari dalam kamus arab x jmpe...wakakakaka....(byk main tul la aku ni)

ok

cEkIsDoUT

ok ni yg depan..hehe..tp x cantik sgt kn keychain ni??


ni yg blakang..kabur skit pic ni..
bese la hp x canggih n da wjib letak muzium da hp aku ni..hehe


disebabkn kabur xpe aku nk type kt cni ape yg dia tulis hehe.(.excited lbh lak)
Zuraida singkatan zu/aida in latin bererti suka membantu. Bijak sesuaikn diri dlm keadaan dan situasi. Gemarkan xtvt2 yg memberi khidmat kpd org lain..
tu la maksud yg di cari selama ini..hehehehehe....
ape2 pun i juz love tis name..even slalu jd yg last tis name is owez motivated me to be the first 1..
tp nama aku anak aku nnti aku x tegamak la nk ltk huruf z kesian lak dia nnti..sbb aku da rse..hehe..nk ltk Z gak bole tp kene ade nurul ke mohd ke kt dpnnye...
ok la cukup la setakat ni nk g perform maghrib dulu..lwat malam skit br nk bw..hehe..

ok

E.N.D