sila tinggalkan link anda disini..10q :)))

Wednesday, August 4, 2010

Z

tajuknye pendek je... tp kn huruf ni la yg selalu aku jd kn isu ngn family aku especially kt pakcik jeff and makcik jah..hey...di sebabkn huruf ni gak la aku selalu je jd org last..aku masuk la kelas mane pun msti nama aku yg paling last la..xde org lain yg lebih last melainkan aku..mase convo dip dulu aku gak org yg paling last jenuh aku tggu turn aku..bile turn org lain dorg x tepuk pun tp sampai je turn aku sume org tepuk tgn suke....suke bukan sebab aku ni best student ke!! suke sbb aku yg last so dorg leh balik cpt la..hahaha..n then balik je umah mase tu aku trus ckp kt family aku "ni abah la punye pasal la ltk nama jue huruf Z" bapak aku mase tu tgh mkn trus tesedak kot..mak aku pun ape lg dia kate "ni salah abah kamu la"..hahaha..mcm2 la...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

n nama ni jugak agak selalu di aim oleh lecturer2..hehe..yela nama aku start ngn huruf 'Z'..zuraida...simple je kn..tp sume org panggil aku jue..nape ntah??aku pun xtau..mgkin susah kot nk sebut zu..hehe..ok back to the main point..kalo nk tau sume kakak2 aku nama dorg start dari huruf R tapi tetibe aku je sorg huruf Z...rohayu rohana rohani tetibe je zuraida..mulanye mak aku kate sbb dia igt da xdpt anak da mase tu so bpk aku ltk la huruf Z..tgk2 pastu bederet lg kuar.. siap twin2 lagi..x bleh blah btl..hahaha..tp mmg last la..yg pempuan last..kire masuk gak la tu huhu..sbb yg bawah aku sume adik2 laki...sbb tu la aku selalu jd kn isu kt mak ngn abah..bile aku ckp je pasal nama aku ngn mak aku msti mak aku bising kt bapak aku..br2 ni aku ckp kt mak aku aku dpt 1 group ngn bdk2 i**** sbb lec bg group ikt alphabet da mmg ramai bdk i**** je la..da la xnk speaking english asyik ckp bahasa ibunda dorg je mana aku nk phm..mak aku ape lg.."ni sume abah kamu punye pasal la bg nama main hentam je.." hahaha...actually im not mess around wit my name or my parents aku sj je cari pasal..yela x kn nk slalu serius je kn boring la hidup ni kalo serius je...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

n da lama aku cari apa maksud nama zuraida ni dalam bahasa arab aku x pnah jumpe..makna nama kakak aku sume ade kecuali aku..puas la aku cari dalam buku nama2 islam tp x jmpe gak....setelah sekian lmanye aku cari baru la jumpe..hehehe..nk tau kt mane?????aku jmpe kt the mall kt hentian putra..masa tu nk blik muadzam di sebabkan aku smpai awl aku pun g la jln2 dulu kt the mall ngn nazia..tgk key chain nama2 kt c2..aku ckp kt nazia "nama kakjue msti xde nazia sbb x glemer..haha..nazia pun cari skali tgk2 ade nama aku....aku pun ape lagi excited gile..mcm dpt ape je...mula2 aku xnk beli key chain tu sbb x cantik tp disebabkn ade nama aku kt c2 aku pun beli la....

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Patut la aku cari nama aku dalam bahasa arab x jumpe rupanye2 zuraida tu dalam bahasa latin..dlm hati aku mase tu..wah terer gak bapak aku ni cari nama aku dalam bahasa latin patut la aku cari dalam kamus arab x jmpe...wakakakaka....(byk main tul la aku ni)

ok

cEkIsDoUT

ok ni yg depan..hehe..tp x cantik sgt kn keychain ni??


ni yg blakang..kabur skit pic ni..
bese la hp x canggih n da wjib letak muzium da hp aku ni..hehe


disebabkn kabur xpe aku nk type kt cni ape yg dia tulis hehe.(.excited lbh lak)
Zuraida singkatan zu/aida in latin bererti suka membantu. Bijak sesuaikn diri dlm keadaan dan situasi. Gemarkan xtvt2 yg memberi khidmat kpd org lain..
tu la maksud yg di cari selama ini..hehehehehe....
ape2 pun i juz love tis name..even slalu jd yg last tis name is owez motivated me to be the first 1..
tp nama aku anak aku nnti aku x tegamak la nk ltk huruf z kesian lak dia nnti..sbb aku da rse..hehe..nk ltk Z gak bole tp kene ade nurul ke mohd ke kt dpnnye...
ok la cukup la setakat ni nk g perform maghrib dulu..lwat malam skit br nk bw..hehe..

ok

E.N.D

10 comments:

zuera said...

hahaha..t'igt konvo dulu..letih tggu nama jue..
"_"

bdk johor said...

hahaha.. ok lar 2 panggil jue, kalau di panggil zoo.. x ker haru biru. hehehe.

ewah..! mksud nama 2 'gemarkn xtvt2 yg mberi khdmat kpd org lain'.. yeke jue.? hahaha

GematriA™ said...

hahaaha..ok bah..last jua.dari nama d tengah2..dgn nama org sama pl..
naik pentas,rupa2nya salah nama...

jue said...

zura: cis!! letih ye..xpe konvo pasni insyaallah jue bkn yg last k..hehe

bdk johor:btl la tu..hehe..x caya ke??:)

gematria: yeke neil?? neil ke yg salah naik pentas tu??hehe:)

GematriA™ said...

hahahaha..sungguh kenangan terindah.. nanti konvo nda maw dtg. suru mereka hantar ja d ruma. lalalalala

jue said...

laaa..yeke..kesiannye..malu x mase tu??tp xpe..jue nk dtg gak..hehe

GematriA™ said...

sungguh memalukan time tu.. haih~

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

cantik key-chain tuh...

ajue said...

salam,jue..
heh2...nama kita serupa...nickname pn serupa..pengalaman pn sama...huhu...nice 2 meet u ;)

jue said...

hehe yeke??hehe..x sangka...nice to meet u 2..nape xde link??