sila tinggalkan link anda disini..10q :)))

Tuesday, November 10, 2009

berlalu sudah..

huh..da lma rasenye aku x update blog ni..hehe..yela bz skit..hurm..x sangka pejam celik pejam celik da abis 1 sem aku duk kt muadzam..sepanjang 1 sem tu rasenye mcm2 dugaan da aku rase..suka duka sume ade la..hehe..aku terigt lagi mase first2 aku tertinggal bus nk blik muadzam punye la aku kelam kabut berlari 5000km sejam mcm org gile da mase tu..tp xsmpat kene tggl gak..mase tu aku terpakse la call madia blik suh teman kn aku..hahaha...aku ngs kot mase tu..aku ngs bukan sbb kene tggl ngn bus tp sebab penat kejar bus..hahaha..tp mmg sedih la tu mse tu rasenye..pnt gile..tp mase tu ade gak budak uniten yg kene tggl bus sama ngn aku..dev nama dia..mula2 aku tkt tgk dev ni sbb gaya dia mcm bdk jahat yela dgn pki subang sebalahnye mane la aku x tkt..hurm tp sbnrnye dia baik..tu la bak kate pepatah dun jugde a book by its cover..hehe..kalo nk tau dia da jd kwn baik aku skrg..kwn sesat la katekn..hahaha..tp kalo xde dia aku xtau la ape jadi ngn aku.mase tggu madia dtg kt aku, aku ngn dev pun bli la tiket skali lg..mase aku ngn dev beli tiket tu kteorg x ckp nk pg muadzam tp ckp nk pg mersing..sbb bus trans dia xbenti kt muadzam cuma lalu je n trus ke mersing..tp mase tu aku ngn dev da silap langkah sbb bus yg aku naik ngn dia x lalu muadzam tp lalu ikt segamat nk g mersing..ape lagi kiteorg bedua sesat la smpi ke mersing..huh btl2 mencabar mase tu..da la tmpat yg aku duk dlm bus tu aircond dia bocor dgn sejuknye sume ade la..yg klakarnye mase dev br nk tido tetibe dia kate aku "aiyo" abis la kite, kite da sesat..sbb bus yg tu x ikt muadzam dia trus masuk simpang nk ke segamat..aku pun suh la dev tnya pakcik bus tu..dia kate mmg ktoerg ni da salah g beli tiket..hurm nk buat cm mane kn redha je la..smpai mersing kul 3 pagi mcm tu..huh da la terminal dia sunyi gile..mase tu aku x larat nk pk da..ade pakcik tu willing nk anta aku ngn dev tp x smpai muadzam la dkt2 ngn muadzam aku x igt nama tmpt tu..pakcik tu charge ktoerg rm120 kot kejam btl dia..tp ape nk mase tu aku da letih sgt mase tu x larat nk tggu then naik je la..bile da smpai tmpt tu x sangka lak ade sorg abg tu dia lak nk anta kteorg ke muadzam tanpa bayaran lak tu..wah..dlm ati aku baik sungguh abg ni tp mesti ade sbb...hehe..yela dunia skrg mne ade yg free kn..ni sng2 je abg tu nk tumpangkn kteorg tapi x nk duit..biasela aku ni mmg suke fikir bnda buruk je..da abg tu kate nk tumpangkn ape lagi aku ngn dev pun naik kete dia..sembang punye sembang aku terkejut tetibe abg tu mntk no fon aku..aku pun bg la..tp no yg aku bg no yg salah..abg tu siap miskol dl kot dia tkt aku tpu.da mmg aku tpu pun..haha..slamat la mase dia kol tu x dpt sbb hp aku kbtln mase tu bateri abis..cube la bygkn kalo tetibe dia kol org cina ke yg angkt..huh mati aku..tp slamat la dia kol xdpt..walau cm mane pun terima kasih kt abg tu sbb bg naik kete free..hehe..mase aku smpai kt muadzam da dkt kul 8 mase tu..hurm kul 2 ade clas lak tu..smpai tutorial aku zura yg buatkn sbb aku da x larat mase tu..hehe..nasib baik ade zura..tu la aku rase kenangn yg aku xbole lupa spnjg aku ade kt muadzam..bile teringt blik rase nk gelak pun ade..hehe..mntk pasni x sesat da..

5 comments:

ZahirZ™ said...

waaahhh...cam cite hindustan lak dgr...Devdas..hahahaha......
sian abg tue bg no fon slh...die bkn bg naik free tpi kne byr ngan no fon...bg slh kire x byr la...kejam tol la kwn Cik Fina nie...erm

jue said...

tu la..jue pun rase cm cite hindustan..bkn kejam..tp nk slmat..hehe..lg pun abg tu npk mcm mencurigakn hehe..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

mak aih.. kalau boleh , letak picture gmbr2 kat uniten kat sana tuh. nak tengok gak mcm ne keadaanya disana.. hehe

jue said...

hehe..insyaallah..

TedRichie said...

hi... blogwalk... vroom~~ nek moto laju sket.. come visit me...